BuzzadorBlog

söndag 27 november 2016

Från tonåring till "Seniortonåring"

Tonåringen i huset blev 18 år i lördags.

Och vi har ju som tradition att vi går ut och äter på födelsedagen, men då vi bokat hans födelsedagsfest till på lördagen, valde vi att gå ut och äta i fredags istället.
Men först var det prepp av mat inför lördagens fest.

På menyn stod Kyckling, kyckling och kyckling. Allt enligt tonåringens önskemål.
Till detta potatisgratäng, sallad, vitlöksbröd,ost och lite olika kalla såser.

När så här mycket potatis skulle skalas och skivas var jag glad över mina hushållsmaskiner, som underlättade jobbet.


Tonåringen hjälpte till och efter att förberett en hel del hämtade vi upp lillkillen från hans träning och drog till Restaurangen Babas i Limhamn.

Vi fick bord i "soffan"


Kanontrevligt, så hädanefter kommer vi att boka detta bordet

En öl slank ner i väntan på förrätterna


Medan vissa fick en lektion i mobilhantering av sin minsta son

Förrätterna kom in
Sniglar


Hummersoppa och vitlöksbröd

Sen kom Entrecone



Black and white



Och Fisk Symphonie


Lillkillen tyckte pommesen såg så goda ut att han missade hur varma de var



En kort välförtjänt paus innan desserterna kom in


Marängswiss och friterad camenbert


Sen fanns det inte utrymme till mer och mätta och belåtna 
lämnade vi Babas.
Hemma fortsatte förberedelserna med maten inför morgondagen.
Pulled Chicken och Chicken Teriyaki.
Och grillade kycklingklubbor och vingar.
Färdig med detta landade jag i soffan med en special öl,
Svart Humle

Nu var vi redo för kalas!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar